DFS Historia

I flera tusen år har daliter haft en låg ställning i det indiska samhället på grund av tradition och vidskepelse.

Daliter och andra fattiga i Indien har det som värst ute på landsbygden. Många sociala rörelser har kommit och gått i Indien, men ingen har på ett betydande sätt förändrat den sociala strukturen ute i de indiska byarna där dessutom cirka 60% av Indiens enorma befolkning är bosatta.

Dalit Freedom Network tar sin början

 • 2001
  Dalit Freedom Network bildas av Dr. Joseph D´souza som ett gensvar på den vädjan som dalitledare gjorde. Målet var att bidra till förvandling av byar genom utbildning.

Dalit Freedom Sverige

 • 2005
  Hans och Rut Ström blir faddrar för ett skolbarn och tar med sig fadderbarnsarbetet till Sverige och påbörjar arbetet med att rekrytera fler faddrar.
 • 2011
  Lördagen den 7 maj i Jönköping bildas officiellt föreningen Dalit Freedom Sverige. Den svenska ideella föreningen tar över administrationen av fadderverksamheten och stödjer arbete genom Good Shepherd Schools i Indien som leds av Joseph D’souza. Vi stödjer även några enskilda projekt, t.ex. Tarika House som är ett hem för trafficking offer.
 • 2016
  Föreningen byter namn till Dalit Freedom Sverige, i samband med att samarbetet med Good Shepherd Schools avslutas. I övrigt kvarstår föreningens mål och syfte att verka för daliternas frihet och utveckling. Arbetet fortsätter med nya samarbetspartner i Indien som bättre uppfyller DFS krav på transparens och bedöms vara mer ekonomiskt effektiva i att nå de mest utsatta.